Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (2024)

Solve the questions in Math Expressions Grade 3 Homework and Remembering Answer Key Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume to attempt the exam with higher confidence. https://mathexpressionsanswerkey.com/math-expressions-grade-3-unit-3-lesson-2-answer-key/

Math Expressions Common Core Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume

Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Homework

Choose the best unit to measure how much each item can hold. Write cup, pint, quart, or gallon.

Customary Units Of Liquid Volume Grade 3 Unit 3 Math Expressions Question 1.
a bathtub ____
Answer:
a bathtub – 80 gallons.

Customary Units of Liquid Volume Grade 3 Answer Key Unit 3 Math Expressions Question 2.
a container of orange juice ____
Answer:
a container of orange juice – 6cups.

Unit 3 Lesson 2 Answer Key Math Expressions Grade 3 Question 3.
a juice box ____
Answer:
a juice box – 4 to 32 pint.

Lesson 2 Customary Units of Liquid Volume Answer Key Grade 3 Unit 3 Question 4.
a small milk carton ____
Answer:
a small milk carton – 300 pints.

Use drawings to represent the problems.

Math Expressions Grade 3 Lesson 2 Answer Key Unit 3 Question 5.
Molly bought a container of lemonade that had 6 cups. She drank 2 cups. How many cups of lemonade does she have left?
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (1)
Answer:
Number of cups of lemonade she have left = 4 cups.

Explanation:
Quantity of container of lemonadeMolly bought = 6 cups.
Quantity of container of lemonade Molly drank = 2 cups.
Number of cups of lemonade she have left = Quantity of container of lemonade Molly bought –
Quantity of container of lemonade Molly drank
= 6 – 2
= 4 cups.

Question 6.
Randy poured 8 quarts of water in a bucket. Then he added 4 more quarts. How many quarts of water are in the bucket?
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (2)
Answer:
Number of quarts of water are in the bucket = 12 quarts.

Explanation:
Quantity of water in a bucket Randy poured = 8 quarts.
Quantity of water more she added = 4 quarts.
Number of quarts of water are in the bucket = Quantity of water in a bucket Randy poured + Quantity of water more she added
= 8 + 4
= 12 quarts.

Solve. Use drawings if you need to.

Question 7.
Mrs. Sanders buys 2 gallons of milk each week. How many gallons of milk will she buy in 10 weeks?
Answer:
Number of gallons of milk Mrs. Sanders can buy in 10 weeks = 20.

Explanation:
Number of gallons of milk each week Mrs. Sanders buys = 2.
Number of gallons of milk Mrs. Sanders can buy in 10 weeks = Number of gallons of milk each week Mrs. Sanders buys × 10
= 2 × 10
= 20.

Question 8.
Brianna bought 64 fluid ounces of her favorite drink. How many 8 fluid-ounce glasses can she fill with the drink?
Answer:
Number of 8 fluid-ounce glasses she can fill with the drink = 8 fluid ounces.

Explanation:
Quantity of her favorite drink Brianna bought = 64 fluid ounces.
Number of 8 fluid-ounce glasses she can fill with the drink = Quantity of her favorite drink Brianna bought ÷ 8 fluid-ounce glasses
= 64 ÷ 8
= 8 fluid ounces.

Question 9.
Brian’s aquarium holds 16 gallons of water. He uses 2-gallon containers of water to fill the aquarium. How many containers does he use?
Answer:
Number of containers he uses = 8.

Explanation:
Quantity of water Brian’s aquarium holds = 16 gallons.
Quantity of containers of water Brian’s uses to fill the aquarium = 2-gallons.
Number of containers he uses = Quantity of water Brian’s aquarium holds ÷ Quantity of containers of water Brian’s uses to fill the aquarium
= 16 ÷ 2
= 8.

Question 10.
The Corner Market sold 24 pints of milk on Monday and 18 pints on Tuesday. How many pints of milk did the market sell on those two days?
Answer:
Number of pints of milk did the market sell on those two days = 42.

Explanation:
Number of pints of milk on Monday the Corner Market sold = 24.
Number of pints of milk on Tuesday the Corner Market sold = 18.
Number of pints of milk did the market sell on those two days = Number of pints of milk on Monday the Corner Market sold + Number of pints of milk on Tuesday the Corner Market sold
= 24 + 18
= 42.

Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Remembering

Make a math drawing for the problem and label it with a multiplication equation. Then write the answer.

Question 1.
Coach Stevens puts 6 cones in each row for physical education class. He makes 4 rows. How many cones does Coach Stevens use?
Answer:
Number of cones Coach Stevens used = 36.

Explanation:
Number of cones in each row for physical education class Coach Stevens puts = 6.
Number of rows Coach Stevens puts them = 6.
Number of cones Coach Stevens used = Number of cones in each row for physical education class Coach Stevens puts × Number of rows Coach Stevens puts them
= 6 × 6
= 36.
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (3)

Question 2.
Emily puts stickers in 8 bags, with 5 stickers per bag. How many stickers does Emily use?
Answer:
Number of stickers Emily uses = 40.

Explanation:
Number of bags Emily puts stickers = 8.
Number of stickers in each bag Emily puts = 5.
Number of stickers Emily uses = Number of bags Emily puts stickers × Number of stickers in each bag Emily puts
= 8 × 5
= 40.
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (4)

Find the unknown number for each Fast Array drawing.

Question 3.
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (5)
Answer:
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (6)

Explanation:
3 × ?? = 24
=> ?? = 24 ÷ 3
=> ?? = 8.

Question 4.
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (7)
Answer:
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (8)

Explanation:
9 × 6 = 54.

Question 5.
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (9)
Answer:
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (10)

Explanation:
?? × 4 = 20.
=> ?? = 20 ÷ 4
=> ?? = 5.

Estimate the length of the line segment in inches. Then measure it to the nearest \(\frac{1}{2}\) inch.

Question 6.
Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (11)
Estimate: _____ Actual: ______
Answer:
Estimate: __4 inches___ Actual: ___3\(\frac{1}{2}\) inch.___

Explanation:
Estimate: 4 inches.
Actual: 3\(\frac{1}{2}\) inch.

Question 8.
Stretch Your Thinking Write a word problem in which the answer is 6 gallons.
Answer:
Question: Lilly has two buckets which can hold 3 gallons of water each. How much gallons of water she is having now.
Answer: Quantity of gallons of water she is having now = 6.

Explanation:
Quantity of water each bucket can hold = 3 gallons.
Number of buckets she have = 2.
Quantity of gallons of water she is having now = Quantity of water each bucket can hold × Number of buckets she have
= 3 × 2
= 6.

Math Expressions Grade 3 Unit 3 Lesson 2 Answer Key Customary Units of Liquid Volume – Math Expressions Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5377

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.